Kategoriarkiv: Nyhed

Så er cykelsæsonen slut for i år.

stor tak til Hardy og Christian for at lave turene.

Vi starter igen op til foråret.

HUSK !!!

Den 18. april  kl. 12.00 – 14.00 er der ren dag

hvor vi sammen med Kværs Idrætsfriskole samler affald i byen.

Vi mødes ved skolen kl.12.00 og slutter med pølser og vand kl. 14.00

”Den bedste måde at se fremtiden på er ved at skabe den selv”

Den 28.2. kl. 18.30 i Multihallen, Avntoftvej 12, Kværs, 6300 Gråsten

Kom og hør Tyge Mortensen`s indlæg om hvordan vi i landsbysamfund kan være med til at skabe udvikling og dermed vores fremtid.

Tyge bor på Fyn, men er født og opvokset i nærheden af Gråsten.

Overskrifterne man kan sætte på Tyge Mortensen er mange: Erfaren innovationsrådgiver, inspirerende foredragsholder, garvet facilitator, serieigangsætter, grundtvigianer, netværker, blogger er blandt nogle af dem. Han har bla. været højskoleforstander på Ryslinge Højskole, forretningsfører i ex-DDR, projectmanager i Cambodia, guldgraver i Amazonas, uddannelsesleder på Tietgenskolen for at nævne nogle. Idag har han stiftet sin egen højskole, Landsbyhøjskolen. Han er fungerende generalsekretær i Selskabet for Fremtidsforskning. Galleriejer sammen med som kone på Galleri Svinestien. Lokalrådsformand i sin landsby, Rudme. Arbejdende bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråd. Men dertil kommer også: altid nytænkende, stolt landsby-beboer, modig mønsterbryder, far til fem og meget meget mere. Tyge Mortensen overrasker, inspirere og får dig med ud over kanten på en god måde.

Følgende inviteres: Alle borgere i Kværs, Tørsbøl og Snurom, Politikere, Landdistriktsudvalget, Landsbyforum

Program:

• Kl. 18.30 Velkommen KTS Landsbyråd ved formand Lilian Jensen
  • Kl. 18.45 Fællesspisning (egen betaling, medbring service)

Der serveres flæskesteg med rødkål og kartofler

• Kl. 19.15 Orientering om den nye landsby, iværksætterkøkken og tilflytterhus
  • Kl. 19.30 Indlæg og debat om ”Fremtiden for lokalområdet” ved Tyge Mortensen
  • Kaffe og derefter (vi vil ikke være afhængig af et bestemt tidspunkt)
  • Generalforsamling KTS Landsbyråd. Dagsorden ifølge vedtægterne.
  • Forslag til generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest d. 26.2. evt. på mail til lilian.frees@mail.dk

Priser: Middag og kaffe kr. 75,00, Kun kaffe kr. 20,00

Drikkevarer købes i Multihallen

Tilmelding til spisning er nødvendig senest d. 25.2. til:   Hans Jørgen Bollmann mail: bollmann@bbsyd.dk / Hardy Johansen wgh@bbsyd.dk telefon 20234230   Niels Peter Nielsen telefon 25113800 mail: ingeniels@kgnielsen.dk

KTS Græsklipperlaug har nu været aktiv i 1 år og fortsætter når græsset igen gror. Vi håber at lauget har været med til at pynte vores område. Vi har fået penge til anskaffelse af materiel, men vi har til stadighed brug for penge til drift og vedligeholdelse.

Støt derfor KTS græsklipperlaug med et beløb på konto 8060-1091392 eller MobilePay 26087

Vi vil gerne være flere græsklippere – kom og vær med til lidt praktisk arbejde og meget hygge!!

INDVIELSE AF CYKELSTI

Indvielse af ny og sikker cykelforbindelse mellem Kværs og Gråsten.

Cykelstien er 6,3 km lang med 2 cykelspor.

PROGRAM FOR INDVIELSEN FREDAG D.6. OKTOBER

Kl. 16.00 Vi mødes ved rastepladsen ved krydset Ravnsbjergvej / Buskmosevej, herefter vil der være åbning og tale ved formand for teknik- og miljøudvalget Frode Sørensen.

Kl. 16.30 Cykeltur fra rastepladsen ved Ravnsbjergvej /  Buskmosevej til regnvandsbassinet ved Degnetoft, Kværs, hvor Sønderborg kommune byder på en grillpølse og en sodavand eller fadøl.

Kl. 17.30 Tak for i dag.

Lokal messen for Kværs, Tørsbøl og Snurom

Lørdag d. 30/9 2017 kl. 10.00 – 17.30 i Kværshallen.

DER ER GRATIS ENTRE TIL MESSEN.

Alle foreninger, institutioner og erhvervsdrivende i Kværs, Tørsbøl og Snurom, vil med denne messe promovere lokalsamfundet.

Vi vil synliggøre for alle interesserede og eventuelle tiflyttere hvad lokalsamfundet har at byde på.

At vi er et attraktivt lokalsamfund, hvor der er mulighed for at få en en byggegrund til en favorabel pris, der er kort afstand til en motorvej, hvor man i løbet af 20 min. kan være i Sønderborg, Aabenraa eller Flensborg.

Vi har gode attraktive pasningsmuligheder i form af dagpleje og børnehave, en velfungerende friskole og en aktiv idrætsforening, og derudover er der mange erhvervsdrivende.

Vi har nærhed til naturen, frisk luft og højt til himlen, og ikke mindst et trygt lokalsamfund , hvor man vil hinanden.

På messen vil man kunne møde hovedparten af de erhvervsdrivende i lokalsamfundet. Sønderborg Kommune vil også være på en stand, banker, forsikringsselskaber og diverse andre udstillere.

PROGRAM FOR MESSEN : Læs resten